10 Kasım 2008 Pazartesi

İKİ KATLI SAKIZLI MUHALLEBİ:

MALZEMELER:
Birkilo süt.
Bir su bardağı un.
Bir su bardağı şeker.
50 gr. margarin.
Toz fıstık, damla sakızı.
YAPILIŞI:
Tencereye şekeri, unu koyalım ve sütünü karışımı karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim.Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Damla sakızı kopartarak tencereye atalım.
Pişen muhallebiye de margarini ilave edip mikserle 15 dk. karıştıralım.Cam tepsiye muhallebinin yarısını boşaltalım.Bolca fıstık dökelim .Kalan muhallebiyide tepsimize boşaltıp fıstıkla süsleyelim.İki katlı ve fıstıklı oluşu benim fikrim biz çok beğendik umarım denersiniz.
AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok: