10 Kasım 2008 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE:


MALZEMELER:
İki su bardağı köftelik bulgur.
Bir adet yumura
Su,tuz
Bir bardak un.
İÇ MALZEMESİ:
300 GR KIYMA
3adet kuru soğan
tuz
karabiber
kırmızı acı biber
YAPILIŞI:
Bulguru sıcak suyla ıslatın.Şişen ve soğuyan bulgura bir yumurta, tuz ve unu ekleyerek güzel bir hamur elde edelim.Tavada ince kıyılmış soğanı iyice kavuralım ve kıymayı ekliyelim .Tuzunu ve baharatlarınıda ekliyerek soğumaya bırakalım. Hazırladığımız bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartıp elimizle resimdeki gibi yapalım Fakat yarısına gelince kıymalı içimizden koyalım ve köfteyi resimdeki gibi şekillendirelim.
Kızgın yağda kızartalım.NOT:HAŞLAYARAKDA TÜKETİLEBİLİR.
DEĞİŞİK SOSLARLADA SUNABİLİRSİNİZ.Her şekilde mükemmel bir tat

Hiç yorum yok: