13 Kasım 2008 Perşembe

ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ:

MALZEMELER:
Yarım kilo ıspanak.
5 adet yufka
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt.VARSA YOĞURT KAYMAĞI
1 su bardağı sıvıyağ.
Tuz.
YAPILIŞI:
Ispanaklarımızı yıkadıktan sonra yapraklarını incecik doğruyalım.Ispanakların üzerine yoğurt,yumurta,yağını ve tuzunu koyarak bi güzel karıştıralım. İç harcımız hazır.
Yufkanın bir tanesini tepsimizden sarkacak şekilde serelim. Yufkanın üzerine biraz yağ serpiştirelim.İkinci kata yufkaları yırtarak koyalım ve harcımızdan ilave edelim. Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim.Üstüne yumurta sarısı sürerek pişirelim.

Hiç yorum yok: