2 Kasım 2008 Pazar

YAĞLI PATLICAN TURŞUSU


MALZEMELER:
-Üç kilo patlıcan
-İki bardak sıvı yağ
-Yarım litere sirke
-Tuz
-Tane karabiber
-Sarımsak
-Maydonoz
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca bulaca soyup tuzlu suda bekletiyoruz.Tencereye yağı sirkeyi tuzu koyup kaynatıyoruz.Kaynayan suya yıkayıp sıktığımız patlıcanları atıyoruz.Renkleri değişen patlıcanları tepsiye çıkartıyoruz.Soğmaya bırakıyoruz.Kavonozlara bir sıra patlıcan ,biraz sarımsak,biraz maydanoz,2 tane karabiber koyarak kavonoz dolana kadar işleme devam ediyoruz.Soğuyan sirke ,tuz,yağ karışımınıda patlıcanlarını üzerine ilave ediyor kavonozların kapağını sıkıca kapatıyoruz.10 dk. kavanozları suda kaybatıyoruz.Sudan aldığımız kavonozları ters çevirip 1 gün bekletiyoruz.NOT:Kavonoz kapakları içine çektiyse tutmuştur.

Hiç yorum yok: