3 Kasım 2008 Pazartesi

TARÇIN

Özellikle sütlü tatlılarda hem hoş bir görünüm,hemde lezzet katar.
KARANFİL:Bazı tatlılarda,çorba ve balıklarda kullanılır.
FESLEĞEN:Çorba domatesli soslar,kuzu dana,balık etleri,lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet verir.
DERE OTU:Salata,sıvı yağ ile pişen bazı soğuk yemeklere tat ve koku verir.
MAYDANOZ:Tatlılar hariç hertürlü yemekte kullanılır.Yaprakları bol miktarda c vitamini içerir.
NANE:Çeşitli salatalarda,sebze ve et yemeklerinde soslarda serinletici içeceklerde bitkisel çayların karışımında güzel lezzet katar.
TERE:Genellikle çiğ olarak salatalara katılır.Kendine hoş bir lezzeti vardır.İştah açar hazmı kolaylaştırır.
DEFNE:Çorbalara,soslara,et,balık,haşlama ve bazısebze yemeklerinde kullanılır.

Hiç yorum yok: