11 Kasım 2008 Salı

MUZLU PUDİNG




MALZEMELER:

2 su bardağı süt.

4 yemek kaşığı un.

6 yemek kaşığı şeker.1 paket vanilya.

Yarım yemek kaşığı tereyağ.

2 tane muz.

YAPILIŞI:

Muz hariç bütün malzemeleri tencereye alıyoruz orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz.Sıra tadını , rengini ve mis gibi buram buram kokusunu veren muzda. Muzları ezmek için bir doğrayıcıya ihtiyacımız olacak.Ezdiğimiz muzlarıda pişmiş olan pudinge ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz.İçindeki katkı maddelerinden dolayı elimden geldiğince hazır yiyecekleri tüketmemeye çalışıyorum.Bu bilinci çocuklarımada kazandırdım.Bilinçli nesiller yetiştirmek bizim elimizde.Bununda temeli öncelikle sağlıklı olmaktan geçmez mi?Sağlıklı olmak içinde doğal beslenmek bence ilk şart.

Hiç yorum yok: