7 Kasım 2008 Cuma

KEŞKÜL


Gerekli malzemeler ;
3,5 su bardağı süt- 750 ml ( ben yarım yağlı süt kullandım )
1,5 çay bardağı tozşker- 120 gr
1/2 çay bardağı ince dövülmüş badem - 25 gr
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi kullanabilirsiniz
1 paket pirinç unu- 35 gr
üzerini süslemek için toz antepfıstığı tozu kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI: Süt ve ant.fıstığı hariç diğer tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine alıp kaşık ile iyice karıştıralım. Sonra üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ile soğuk süt ile diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Ve orta hararetli ateşin üzerine alıp devamlı karıştırarak keşkülü kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 3 dakika daha pişirelim.
Piştikten sonra kaselerimize paylaştıralım. Bu tariften küçük boy 5 adet keşkül çıkıyor. Eğer kaseleriniz daha büyükse ve 6-7 adet keşkül çıkarmak istiyorsanız 2 paket pirinç unu kullanın ve malzemeleri 2 katına çıkarın.
Üzerini toz antepfıstığıyla ile süsledikten sonra önce tezgahın üzerinde 1 saat kadar ılınmaya bırakalım. Daha sonra buzdolabında muhafaza edelim. Soğuk soğuk yada sıcak sıcak yiyebilirsiniz.Her iki türlüde çok güzel.
Hepimize afiyet olsun..

Hiç yorum yok: