11 Kasım 2008 Salı

YUMURTALI ISPANAK:


MALZEMELER:
Bir kilo ıspanak.
250 gr kıyma.
2 kuru soğan.
Yumurta
Tuz,karabiber.
YAPILIŞI:
Ispanakları temizledikten sonra 3-4 kez bol sirkeli suda yıkayalım.Bazen ıspanakları önceden haşlıyorum ve sıkıyorum.Vitamin değeri gitmesin diye çiğden yaptığımda oluyor.Haşlandığı zaman otsu kokusu gidiyor bana daha lezzetli geliyor.Tavada soğanları kıymamızla birlikte iyice kavuralım .Ispanaklarıda ilave edelim.Tuzunu, karabiberini ekliyerek kavurma işlemine devam edelim.Ispanaklarımızın rengi değişince yuvalar açalım ve yuvalara yumurtalarımızı kıralım.Tavamızın kapağını kapatalım ve kısık ateşte yumurtaları pişmeye bırakalım.
NOT:YUMURTALI YEMEKLERDE YUMURTAYI TAM PİŞİRMEDEN OCAĞIN ALTINI KAPATALIM ÇÜNKÜ TENCERENİN SICAKLIĞIYLA PİŞME İŞLEMİ TAMAMLANACAKTIR.
ÇOK PİŞEN YUMURTA AĞIZDA KÖTÜ BİR TAT BIRAKIR.

Hiç yorum yok: