9 Kasım 2008 Pazar

MAYDONOZ KÜRÜ VE FAYDASI


FAYDALARI:
Maydonozun ,gençleştirme,cilt tazeliğinin,güzelliğinin geri kazanılmasında ve korunmasında rolü büyüktür.Maydonoz bu gücünü,içerdiği etkin maddelerin özellikle karaciğer metobolizması üzerindeki olumlu etkisinden ve tüm vücuttan yabancı kimyasal maddeleri atabilme özelliğinden alır.Sağlıksız çalışan karaciğer metobolizması,cildin yavaş yavaş tazeliğini,güzelliğini ve canlılığını yitirmesine ve kişinin yorgun görünmesine, diğer organların olumsuz etkilenmesine neden olur.
MAYDONOZ KÜRÜ:
Kökleri hariç, saplarıyla birlikte 15-20 tane taze maydonozu havanda iyice ezin, üzerine yarım limon sıkın.
-İyice karıştırdıktan sonra sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tüketin,üzerine bir bardak su için
-15 gün ara vermeden her sabah bu kürü uygulayın
-Sonra bir hafta ara verin.1 hafta aradan sonra aynı şekilde 15 gün aynı şekilde kürü uygulayın.4-5 ay sonra duruma göre bu kürü uygulayabilirsiniz.
NOT:BU KÜRLE CİLDİNİZDEKİ DEĞİŞİKLİĞE SİZ BİLE İNANAMIYACAKSINIZ.
-DÜŞÜK TEHLİKESİ:
-Hamilelerin hamileliklerinin ilk üç ayında maydonoz tüketirken ölçülü olmaları gerekir.Eğer düşük tehlikesi varsa maydonozdan tamamen uzak durmalılar.
Bunun nedeni ;maydonozun yapraklarında bulunan apiol ve beta-bisobolene maddelerinin düşük yaptırma özelliğinin olmasıdır.Apiol,aynı zamanda kan damarlarını genişletici ve ateş düşürücü özelliğe sahiptir.

Hiç yorum yok: