2 Kasım 2008 Pazar

KARIŞIK TURŞU


Malzemeler:
Bir baş lahana
Bir kilo havuç
Bir kilo yeşil biber
Bir kilo kornişon
Tuz
İki baş sarımsak
Üç çay bardağı sirke
Çeşme suyu
YAPILIŞI:
Bütün sebzeleri yıkadıktan sonra zevke göre doğrama yapınız.Önce lahana sonra sırasıyla havuç,biber,kornişonları ve sarımsakdanda ekleyerek işleme bitene kadar devam ediyoruz.Temiz bir kaba tuzu ,sirke ve suyunu koyarak turşu suyunu hazırlıyoruz.Malzemelerin üstüne suyunu dökerek bidonun ağzını sıkıca kapatıyoruz.Önemli olan turşuyu serin ve karanlık ortamda bekletmek.Not :birkaç gün sonra bidonun üst kısmı susuz kalabilir göz kararı turşu suyu hazırlayıp ilave ederseniz nefis ev yapımı kıyır kıyır turşulara sahip olursunuz.Herşeyin evde yapımı bir başka değilmidir?Şahsen ben evde yaptığım bu tür çalışmalardan çok zevk alıyorum.

Hiç yorum yok: