10 Kasım 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA:


MALZEMELER:
Birkilo taze barbunya.
Bir tane kuru soğan.
Bir havuç.
Yedi sekiz dal maydanoz.
Tuz.
Bir çay bardağı zeytin yağı.
Üç domates.
Kaşık ucuyla salça.
YAPILIŞI:
Tencereye yağını ,soğanını koyalım, kavurmaya başlayalım.Sonra sırasıyla havuçları,barbunyayı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.Domatesini ekleyelim ve domatesin yumuşamasını bekleyelim.Salçasını,tuzunuda ekleyip,birsu bardağı sıcak suyunuda üzerinden gezdirip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pişirdiğimiz barbunyalarımızı cam tencereye alarak maydanozla süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok: