4 Kasım 2008 Salı

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ

MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR.
1KASE SICAK SU
1 BARDAK UN
TUZ
1 KASE YOĞURT.
3 DİŞ SARIMSAK.
NANE.
KIRMIZI BİBER.
YAPILIŞI:
BULGURUN İÇİNE TUZU İLAVE EDEREK SICAK BİR KASE SUYLA ISLATIN.BULGURLAR ŞİŞİNCE UNU İLAVE EDİN.KARIŞIMI GÜZEL BİR HAMUR KIVAMINA GETİRİN.MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIN VE PARMAĞINIZLA ORTASINDAN BASTIRARAK ÇUKUR OLUŞTURUN.KÖFTELERİMİZİ KAYNAYAN SUYA ATALIM VE PİŞMEYE BIRAKALIM.PİŞEN KÖFTELERİMİZİ SERVİS TABAĞINA ALALIM VE ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDUMUZU VERELİM.TAVADA YAĞIMIZI YAKALIM VE BİBERLE NANEYİDE İLAVE EDEREK GÜZEL BİR SOS ELDE EDELİM. AFİYET OLSUN
NOT:ÇOK EKONOMİK BİR OKADARDA LEZZETLİ SAĞLIKLI BİR ALTERNATİF.

Hiç yorum yok: