2 Kasım 2008 Pazar

YAĞLI BİBER TURŞUSU

MALZEMELER:
İki kilo körpelerinden çarliston biber.
Bir bardak sıvı yağ.
Bir bardak sirke.
İki bardak su.
Tuz.
Sarımsak.
YAPILIŞI:
Tohumlarını çıkardığımız biberleri bir güzel yıkıyoruz.Tencereye suyu,sirkeyi,tuzu ve yağı ilave ederek kaynatıyoruz.Biberleri kavanoza sarımsaklarla birlikte yerleştirip kaynamakta olan sirkeli,yağlı karışımı sıcak sıcak kavanozların içine döküyoruz.Ağızlarını sıkıca kapatıp kışın afiyetle yemek için kilere kaldırıyoruz.NOT:ÇOK DEĞİŞİK HOŞ KOKUSU OLAN BU TURŞUDAN BİR KEZ TADIN BİRDAHA VAZ GEÇEMİYECEKSİNİZ.

Hiç yorum yok: