4 Kasım 2008 Salı

ZEYTİN YAĞLI KARA LAHANA DOLMASI





MALZEMELER:BİR DEMET KARA LAHANA

BİR BARDAK PİRİNÇ

İKİ BAŞ SOĞAN.

KARA BİBER

TUZ NANE MAYDANOZ

ZEYTİN YAĞI YARIM TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI:

YAĞI TENCEREYE DÖKELİM,SOĞANLARI İNCECİK DOĞRAYIP GÜZELCE SOTELİYELİM,YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİDE İLAVE EDERER BİR GÜZEL KAVURALIM.PİRİNÇLER KENDİNİ SIKINCA BİR ÇAY BARDAĞI SICAK SUYUNU VERLİM VE PİŞMEYE BIRAKALIM.

PİŞEN HARCA EN SON BAHARATLARI VE MAYDANOZU İLAVE EDEREK LAHANALARIMIZI SARALIM.

Hiç yorum yok: